Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

DUS1

DUS1 på Frejlev skole 2024/2025 

 

DUS1 Frejlev Skole er en stor institution med ca. 230 børn. DUS 1 -ordningen er delt i 3 spor.

  • Basen for børnehaveklasserne
  • Oasen for 1.-2. klasse 
  • 3.klasse DUS for 3. klasserne

Herudover har vi DUS2 som er en dus-ordning for 4.-6. klasse.


Vigtige telefonnumre

Basen

25 20 63 95

 

Oasen

25 20 63 93 


3 klasse-DUS

21 47 82 77
 

Skolen

99 31 63 80
 

Generelle informationer

Vi opfordrer desuden jer forældre til løbende at tjekke, om jeres børn får deres tøj, sko, madkasser osv. med hjem. 
Det er en god ide at sætte navn i jeres børns tøj, sko, madkasser, drikkedunke, legetøj osv., da dette medbringes på eget ansvar.
 

Dagsrytmen

Hver morgen er der morgen DUS for alle i Oasen i tidsrummet 6:30-8:00. Efter endt skoledag går eleverne direkte til hver deres spor i DUSSEN.
Hver dag kl. ca. 16:00 samles alle børn og voksne i ’”Basen’. 

 

Sende-hjem-tidspunkter:

Vi sender børn til p-pladsen og hjem kl.:
  • 15.00
  • 16.00
  • 16.30
  • 17.00

Det er vigtigt, hvis I ønsker, at vi skal sende jeres barn til p-pladsen enten kl. 15:00, 16:00, 16:30 eller 17:00, at I orienterer jer i ”AULA vejledning” på side 6.

 

Indmeldelse og udmeldelse i DUS 

Indmeldelse skal ske elektronisk. Det kan gøres fra dag til dag på Aalborg Kommunes hjemmeside.

Der er mulighed for at tilmelde jeres barn ét af følgende moduler:

  • Morgenmodul – fra 6.30 til skolestart (2025-takst: 1086 kr.)
  • Eftermiddagsmodul – efter skoletid til 17.00 (2025-takst: 1509 kr.)
  • Heldagsmodul – både morgen og eftermiddag (2025- takst: 2039 kr.)

     

DUSSEN på Frejlev Skole pædagogiske mål

Det er vores mål at skabe en hyggelig hverdagsstemning. Vi lægger først og fremmest vægt på at understøtte, børnenes egen fantasi og leg. Børnene får her mulighed for at slappe af og være børn på deres egne præmisser. Det er vores mål at tilbyde børnene et frirum, hvor de kan opleve samvær med autentiske og nærværende voksne. Vi ønsker, at de får mulighed for at opleve sammenhænge og fordybelse i de aktiviteter, de vælger - men også at de får mulighed for at vælge fra. Vi bestræber os på at kunne tilbyde børnene en tryg hverdag, hvor det enkelte barn kan udvikle sig optimalt.


Åbningstider
  • Mandag-Fredag (morgen) kl.  6.30-8.00 
  • Mandag og tirsdag kl.  13.25-17.00
  • Onsdag og torsdag kl. 12.40-17.00
  • Fredag kl. 12.40-16.30

 

På feriedage har DUS 1 åben:
  • Mandag-torsdag kl.  6.30-17.00
  • Fredag kl. 6.30-16.30

 

DUSSEN har lukket følgende dage:
  • Mellem Jul og nytår
  • Grundlovsdag
  • Dagen efter Kr. himmelfart
  • 3. og 4. uge af børnenes sommerferie

I 3. og 4. uge af børnenes sommerferie er der mulighed for nødpasning på Kærbyskolen. Der er ansøgningsfrist for nødpasning fredag uge 17., Blanket til dette sendes ud på Aula.

 

Fysiske rammer

DUSSEN og indskolingen rummer både undervisnings- og fritidstilbud. Det vil sige, at det er barnets hus, hele dagen. Barnet bruger samme garderobe i både skole og DUS. Rundt om huset har vi et stort græsareal samt ”skovområde”. Vi har fine muligheder, for at lege, køre på mooncars. Derudover har vi ofte mulighed for at bruge skolens hal. 

 

Hjemsender-ordning

Hjemsender er den, som børnene siger goddag og farvel til. Hver dag er der fast to hjem sendere. En i Basen samt en i Oasen. De er ansvarlige for at sende børnene hjem til kl. 15.00, 16.00 16.30 17.00 eller til fritidsaktiviteter. 
Vi vil gerne opfordre jer til at bruge AULA komme- og gå systemet til alt det, systemet kan. Vi bruger ofte tid på at tale i telefon om aftaler/beskeder, der lige så godt kunne være meldt ind til os via AULA. Al den tid vi bruger på det, går desværre fra vores kerneopgave, som er jeres børn. Det er både sende-aftaler eller om barnet har fri/er syg.
Børnene får i nogle tilfælde lov til at benytte telefonen, men vi opfordrer til, at I laver aftaler dagen i forvejen, hvis jeres barn skal med en ven hjem og lege efter DUS tid. Ligeledes er det vigtigt, at vi får besked om aftaler omkring fælles afhentning af børn til fritidsaktiviteter, fødselsdage osv. 
Hjemsender laver dagligt en sendeliste. 

OBS! Det betyder at beskeder og aftaler læser vi kun indtil kl. 12.00, den på gældende dag. Efter det bliver beskeder ikke læst.


Legeaftaler

Legeaftaler aftales hjemmefra, eller børnene får hjælp af deres forældre, når de hentes. Husk at notere i AULA under komme/gå, hvis dit barn skal gå med andre end jer forældre hjem.


Ugeplaner

Der udsendes aktivitetsplaner for DUS. Disse planer kan ses i AULA - opslag.

 

Fordybelsesdage

Hvert spor har” fordybelsesdage”. Dette gør at der laves forskellige aktiviteter på vores to spor; ”Oasen” og ”Basen”. Her har en eller flere pædagoger ansvaret for, en fordybelsesdag med jeres børn. Dage og aktiviteten der foregår, kan være af varierende karakter. Det kan være maddag, idrætslig aktivitet eller noget helt tredje. Hvad aktiviteten er, informerer vi jer om i vores nyhedsbreve - vi vil på disse dage opfordre jer til, at I henter jeres barn kl.16:00 eller senere. 
Børnene er i forbindelse med fordybelsesdagene i en læreproces, hvor de fx lærer at aktiviteter skal vælges til, og de ikke kan hoppe til og fra aktiviteten som de har lyst til undervejs.

 

Devices

Fra d. 1. august 2023 er der truffet en beslutning om, at der ikke er devises (IPad, telefoner, smartwatchens mv.) med i DUS-tid eller ferier længere.
Dog kan disse teknologier inddrages som et pædagogisk tiltag og mål – i de tilfælde, vil I få særskilt besked om dette.

 

Særlige dage

Hvis børnene har tidligere fri fra skole, åbner DUS lige efter at skolen er færdig.


Ulykkesforsikring 

Da Aalborg Kommune IKKE tegner kollektiv ulykkesforsikring for børn i skolen, hverken i undervisnings – eller fritidsdelen, skal forældrene selv sørge for at tegne en familie ulykkesforsikring og anmelde eventuelle skader og uheld til jeres eget forsikringsselskab.

 

Opstart i DUS 

Når børnene starter i DUS betyder det, at de samtidig starter på en periode med udvikling af større selvstændighed og en tættere kontakt til andre børn. De vil udvikle venskaber, og de vil have behov for at opleve, at de kan klare mange praktiske opgaver selv. Vi forsøger at imødekomme dette, ved at tilbyde børnene mulighed for en tæt kontakt til andre børn og voksne, men også mulighed for at kunne vælge til og fra efter behov. Ved opstart af nye 0. klasser fra 1. august og frem til skolestart vil det også blive prioriteret, at de både interagerer med de øvrige børn som er i DUS, men også lærer både personale, fysiske rammer, de andre børn i klassen at kende. De kommende klassepædagoger vil være til stede i opstarten fra 1. august og fem mod skoleåret start.


Dus fællesmål
Frejlev Skoles Dus arbejder med ”DUS fælles mål”, hvor de 6 temaer er:
  • Alsidig og personlig udvikling:    
    Mål: “Dussen giver børnene mulighed for at opleve sig som værdifulde deltagere i og medspillere af et socialt og kulturelt fællesskab. I Dussen skaber vi muligheder, der understøtter barnets oplevelser, opfattelse af sig selv, dets følelser og dets selvværd. ”
  • Sproglig udvikling    
    Mål: “I Dussen får barnet muligheden og opnår evnen til at udtrykke sig sprogligt gennem krops-, tale-, skrift-, og billedsprog. I Dussen får barnet muligheden for og opnår evnen til at udtrykke sig sprogligt og sætte spor via kreative aktiviteter og udfoldelser som tegninger, malerier, musik, drama og digitale udtryksmåder. ”
  • Sociale kompetencer
    Mål: “I Dussen skaber vi en børnekultur, hvor alle børn føler sig værdifulde og ansvarlige i forhold til at kunne mestre eget liv samt at kunne indgå i, bidrage til og tage ansvar, når det gælder samværet med andre. ”
  • Kulturelle udtryksformer og værdier
    Mål: “Dussen understøtter børnenes bevidsthed om forskellige kulturer og værdier. Det handler om at lade børnene nysgerrigt udforske, -”hvem er jeg”, ”hvem er du”, ”hvem er vi” og hvorfor. Dussen giver børnene mulighed for at udforske og eksperimentere med forskellige udtryksformer som f.eks. dans, kunst, musik osv.”
  • Naturen og ude liv    
    Mål: “Dussen skaber bevidsthed om, hvordan vi påvirker naturen, og naturen påvirker os. Dussen lærer barnet om naturen som fysisk rum, f.eks. hvad er der i naturen, hvad kan vi se, føle og fornemme. Samtidig er det vigtigt at få skabt en grundlæggende naturforståelse, f.eks. respekt og værdsættelse af dyr og planter, økologi og økosystemer sat i sammenhæng med samfund og bæredygtighed.”
  • Krop, bevægelse og sundhed
    Mål: “I Dussen er alle børn aktivt deltagende i fysiske aktiviteter. I Dussen arbejder vi systematisk med udvikling af børns kropsbevidsthed. Dussen lærer børnene vedholdenhed gennem selvvalgt fysiske aktiviteter.

 

Personale 

Der er udover DUS indskolingslederen pt. ansat 12 pædagoger, 1 pædagogmedhjælper og 1 pædagogstuderende. Derudover har vi løbende jobpraktikanter. Der er også løbende kvalificerede vikarer tilknyttet i tilfælde af længerevarende sygdom.

 

DUS personalet – Skoleåret 2024/2025 

Dus-/indskolingsleder: Evald Lange Rise

DUS koordinater (Pædagog): Janni Poulsen 

Pædagoger: 
Martin Lønborg Kjeldsen
Ivan Henriksen
David Serup Nørager
Mie Vogelius Præsius
Christina Larsen
Kasper Klitgård Hansen
Janni Helena Larsen
Bo Lundgaard Nielsen
Amalie Kronborg Poulsen
Jesper Gustavsen
Camilla Sofie Pedersen
Pædagog Studerende

Pædagogmedhjælper:
Helle Juul Knudsen