Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat 16.maj 2024

Referat

Skolebestyrelsesmøde, Frejlev Skole 
Torsdag d. 16. maj 2024 kl. 17.00-19.30 

 

Medlemmer: Pia Bengtson (PB), Evald Lange Rise (EL), Morten Højberg (MH), Rikke Gori Christensen (RC), Anne Markussen (AMA), Martin Lønborg Kjeldsen (yMK), Inge Lise Jæger Sørensen (IS), Jannie Weje Stepien (JS), Karina Bredsgaard Randers Thomsen (KT), Lise-Lotte Broen Saxtoft (LS), Lotte Dige Nielsen (LN), Pernille Vestergaard Jensen (PV), Rikke Bonderup Nielsen (RB), Thomas Fals August 9Y, William Forum Toftelund 8A Afbud: RC 
Referent: RC, EL 
Ordstyrer: PB 
Mødeleder: PV

 

Dagsorden

0. Fællessang

 

1. Godkendelse af referat

Godkendt

 

2.    Skolefesten d. 25. april blev aflyst Vi begrunder aflysningen af skolefesten.

Grundet tagrenoveringen og det sikkerhedsmæssige aspekt, som tungtvejende argumenter, er skolefesten udsat til næste skoleår

 

3.    Demokratisk dannelse og elevinddragelse i elevrådet – udsat punkt Skolens elevrådskontaktperson, Mads Førby deltager under punktet og fortæller om arbejdet med elevrådet ind i denne kontekst. Dette kobles til ”elevsamtaler” i klasserne på Frejlev Skole.  

PB gav en indflyning til lærer og elevrådskontakt Mads Førby samt eleverne Thomas Fals August og William Forum Toftelund, der fortalte om deres arbejde med demokratisk dannelse og elevinddragelse i elevrådet. Her blev bl.a. fortalt om deltagelsesmuligheder, mødestrukturen og det daglige arbejde i elevrådet, hvor der bl.a. i den seneste tid har været fokus på ”det gode frikvarter”.  



Elevrådets ”drømme” blev også beskrevet – hvor de gerne vil inddrages ved fx planlægning af skolefest, temadage, møde skolebestyrelsen mv.  
Der var endvidere stor ros fra skolebestyrelsen til elevrådets arbejde.  

 

4.    Revideret princip om ”lektier” godkendes (bilag 1) – udsat punkt Frejlev Skoles princip om ”lektier” er blevet behandlet i skolebestyrelsen d. 27. februar 2024 med indkommende kommentarer, ønsker og opmærksomhedspunkter. Disse perspektiver er indarbejdet i vedlagte reviderede princip. Dette ønskes godkendt for efterfølgende at kunne meldes ud til Frejlev Skoles medarbejdere, elever og forældre.

Lektieprincippet blev godkendt.

Der var endvidere en opmærksomhed på en vis form for ensartethed og det at undgå asymmetri klasserne og årgangene i mellem. Her vil Frejlev Skoles ledelse informere, og være i dialog med det pædagogiske personale derom.

 

5.    Implementeringsplan for ”Stærke Fællesskaber” – udsat punkt 
Implementeringsplanen for ”Stærke fællesskaber” blev udsat på skolebestyrelsesmødet á 27. februar 2024. Der orienteres om denne plan og arbejdet deri.

PB gav en indflyvning til ”Stærke fællesskaber”, der forløber som en prøvehandling – både set i et Aalborg Kommune perspektiv og dermed også med et perspektiv på Frejlev Skoles rolle ind i denne kontekst. Det vil fremadrettet ikke være barnets diagnose, men barnets bopæl (distriktsskole), der bestemmer skoletilbudsstedet. Her vil Frejlev Skole skulle modtage elever, der er i, eller i nær tilknytning, til Frejlev Skoles skoledistrikts. 
Efterfølgende fortalte PB om mellemformer, som nøgle til at nedsætte ventetiden på bl.a. udredninger af elever med specialpædagogisk behov samt den kvalitet som eleven mødes med pædagogisk og fagligt i sit skoletilbud her på Frejlev Skole. Opkvalificering af personalet, inden for specialpædagogiske redskaber, der kan bruges ind i klasserummet, er i fokus. At knække segregeringskurven er ligeledes i fokus.  PB præsenterede tidslinjen for ”Implementeringsplanen for Stærke Fællesskaber”.  

Der var efterfølgende en fælles opmærksomhed på, hvordan tager vi godt i mod forældre og elever, der tilbagesluses fra et specialpædagogisk skoletilbud.  

 

6. Storforældremødet 
Det blev besluttet at aflyse skoleforældremøderne i sin nuværende form med argumenter i, at hverken form eller indhold kan finde et passende niveau set fra et medarbejder-, forældre- og skolebestyrelses niveau.  

 

7. Betaling for lejrskoler og kørsel til ekskursioner mv. 
Der var en drøftelse af ”klasseklassens” rolle og betydning. ”Klasseklassen” er Frejlev Skole ikke en del af. 
Det er vigtigt at forældrene allerede fra skolestart fra skolens side informeres om, hvilke ekskursioner og lejrskoler eleverne vil kunne forventes at møde i løbet af en skoletid på Frejlev Skole. På den måde vil ”klassekassen” kunne indsamle et passende beløb – med stor forældreinddragelse – gennem elevernes skoletid.

Skolebestyrelsen anbefaler en større grad af dialog om ”klassekassen”, ekskursioner og lejrskoler ude i de respektive forældreråd. Her skal der også være fokus på elevinddragelse.  
”Klassekassen” vil med fordel kunne tænkes ind i ved fx skolefester, hvor 3., 6. og 8. årgangs elever kan have en bod, hvor sælger ting, der kan give økonomisk bidrag til ”klassekassen”.  

Frejlev Skoles ledelse arbejder videre med skolebestyrelsens input for at kvalificere output endnu bedre.  

Vedrørende ”kørsel” er der fokus på, hvordan det pædagogiske personale kommunikerer ud om ”hjælp til kørsel” til ekskursioner. Der er bestemt ikke en forventning om at forældrene bidrager med kørsel fra Frejlev Skoles side, men det er dejligt hvis de kan.   
Kan der laves et årshjul for de respektive årgange, som kan præsenteres for forældrene i god tid inden. Eventuelt kan ”google-docs” bruges for at organisere og synliggøre dette.  


8. Meddelelser

Formanden/forældrevalgte 
-     Orientering om skolebestyrelsens fællesmøder i hhv. Vodskov og Gug. En klar anbefaling om at vi samlet deltager på næstkommende møde d. 9. september 2024 
Skoleledelsen 
-    CO-teaching 
-    Instrumenter til ”alle spiller ét instrument”. Herunder fondssøgning med henblik på etableringen af et Big Band i skoleåret 2025/2026 
-    Tagrenoveringsprocessen 
-    Fagfordelingen er nu vel overstået 
-    Ledelsesstrukturen – MH leder af hj.2 
-    ”Nibe-projektet” fortsætter 
-    Medarbejdersituationen 
-    Antal af børnehaveklasser i skoleåret 2024/2025 
-    Fællessang i hj.1, hj.2 og hj.3 næste skoleår 
-    MUS og ”mere tid til kerneopgaven” 
-    Områdechef Merete Overgaard kommer på besøg vedrørende ”den præventive indsats”  
-    Mussamtaler med fokus på kerneopgaven 
-    I gang med at lave ”den gode klasse” om til et bedre koncept 
-    Ledelseholdet er på plads 
Medarbejderrepræsentanterne 
Tagrenoveringsprocessen fylder meget lidt og børn og personale har taget det i strakt arm. Omstilingsparatheden er stor.  

Eleverne

9. Eventuelt 
-    Sikkerskolevej 
-    Bigband


Skolebestyrelsesmøder 2023-24 
•    21. august 2023 
•    26. september 2023 
•    25. oktober 2023 
•    30. november 2023 
•    22. januar 2024 
•    27. februar 2024 
•    10. april 2024 – mødet blev udsat 
•    16. maj 2024 
•    17. juni 2024